Onze dirigenten: Sef Pijpers

Sef Pijpers is vanaf 13 maart 2013 dirigent van het harmonieorkest van Muziekvereniging OBK in Erp.

Sef werd geboren in een muzikaal gezin. Moeder Pauline speelde viool en vader Sef speelde hoorn. Beiden in Het Brabants Orkest.

Sef junior speelde al op jonge leeftijd klarinet, onder meer in de Koninklijke Harmonie van Thorn en de Koninklijke Harmonie O&U te Beek en Donk waar hij onder leiding van respectievelijk zijn vader en Heinz Friesen speelde.

In 1985 haalde Sef aan het Brabants conservatorium in Tilburg zijn diploma docerend musicus hafa-directie en klarinet. In 1987 en 1988 haalde hij achtereenvolgens het diploma uitvoerend musicus hafa- directie en klarinet.

Tijdens en ook nog na zijn studietijd was hij, als concertmeester en 2e dirigent, jarenlang actief bij het Harmonieorkest van het Brabants conservatorium. Daarnaast volgde hij directiecursussen bij Enrique Garcia Asensio, Arnold D. Gabriel, Gerald Brown en Jan Cober.
Hij is sinds 1985 als dirigent succesvol actief bij meerdere blaasorkesten.

Zo behaalde hij met Harmonieorkest Tilburg, SBO Drunen, Gemonds Fanfare Korps en met Harmonie St. Jan uit Wierden nationale titels.

Met de Gildenbondsharmonie uit Boxtel werd hij in 2003 2e tijdens het Open NK concertafdeling en met Concordia uit Berg en Terblijt in 2005 4e tijdens het Wereld Muziek Concours in de 3e divisie.

Tijdens de bondsconcoursen wist hij steeds 1e prijzen te behalen, waaronder meerdere keren met lof der jury.

Als gastdirigent is hij actief geweest in Spanje in 2004 bij de Banda de Lalin en in 2006 bij het conservatorium harmonieorkest van Oviedo.

Als klarinetleraar is hij verbonden aan diverse muziekinstellingen (ook in Erp) en treedt hij ook op als solist of in kamerensembles.

Sef heeft momenteel, naast het harmonieorkest van Muziekvereniging OBK Erp, diverse orkesten onder zijn muzikale hoede.