Opleiding

Hoe leer je een instrument te bespelen?

Eerst dit: iedereen kan een instrument leren bespelen. Of je nu jong bent of … iets minder jong 😉 Bij Muziekvereniging OBK krijg je alle ruimte en begeleiding om in jouw tempo en op jouw niveau een superleuke hobby te gaan beoefenen.

Project Laatbloeiers

“Je bent nooit te oud om muziek te leren maken!” Klik hier voor informatie.

Wil je een blaasinstrument leren bespelen?

Dan lopen de lessen via Phoenix Cultuur. Dat is de organisatie in Meierijstad die zich inzet voor kunst en cultuur. Al onze muziekdocenten bijvoorbeeld zijn bij Phoenix aangesloten. Goed om te weten trouwens: de meeste lessen krijg je gewoon in Erp, in het Raadhuis of bij Ter Aa.

Wil je een slagwerkinstrument leren bespelen?

We hebben een heel actieve slagwerkgroep. En dat is mede de verdienste van de docenten: Jop Schellekens en Demos Horn. Zij geven de lessen en zijn de grote animator achter de vele optredens van de slagwerkgroep.

Kom ik al meteen in het orkest terecht als ik op les ga?

Nee. Eerst leer je de basis. Maar al vrij snel kom je vervolgens inderdaad in een orkest terecht. Bij een blaasinstrument is dat opleidingsorkest Funtastic. Dat is het opstaporkest of opleidingsorkest met dirigent Remco Spierings. Gemiddeld speel je daar enkele jaren. Heb je je instrument eenmaal onder de knie, dan kom je in het grote orkest terecht. Slagwerkers mogen al snel in een orkest aan de bak: eerst in de Funtastic Jeugdslagwerkgroep, daarna in de ‘grote groep’.

Hoe meld ik me aan voor muziekles?

Alle informatie over muziekopleidingen, vind je in de opleidingsgids voor muzieklessen.
Meer informatie over Tarieven vind je hier.
Wil je je direct aanmelden?

  • Download dan het aanmeldformulier
  • Vul dit in en stuur het naar het postadres
  • Je mag het formulier ook altijd afgeven bij een van de contactpersonen van Harmonie OBK.

Heb je vragen over de vereniging of over muziekles?

Dan kun je het beste contact opnemen met Judith van den Acker. Zij beheert het secretariaat van de vereniging. Je kunt haar bellen op 06 / 10672621 of mailen via secretaris@harmonieobk.nl