Onze dirigenten: Jop Schellekens

Jop Schellekens is vanaf september 2018 dirigent van de jeugdslagwerkgroep van Muziekvereniging OBK in Erp.
Jop geeft eveneens les aan slagwerkmuzikanten binnen de muziekopleiding van OBK.

Al op jonge leeftijd is Jop zijn slagwerk carrière begonnen bij Muziekvereniging OBK in Erp waar hij les kreeg van zijn vader Henk Schellekens. Al snel was duidelijk dat Jop zich verder wilde verdiepen op slagwerkgebied en ging daarvoor lessen volgen bij Chris Leenders. In juli 2016 heeft Jop zijn Bachelor of Music behaald aan het conservatorium in Tilburg en kreeg lessen van o.a. Marcel Andriessen, Peter de Vries en Hans van Oosterhout. Verder heeft hij masterclasses gevolgd bij Momoko Kamiya, Adilia Yip, Henrick Larsen, Frank Wienk en Graham Johns. In juli 2018 heeft Jop zijn Master of Music behaald en kreeg lessen van onder andere Ramon Lormans, Niels Meliefste en Pepe Garcia.

Samen met drie collega slagwerkers vormt Jop het slagwerkkwartet ‘002Percussion’. Met dit ensemble heeft hij al op bijzondere podia mogen staan. Daarnaast speelde Jop als freelance slagwerker bij onder andere Slagwerk Den Haag, André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest en Fanfare Bereden Wapens.

Ook is Jop als docent werkzaam bij Phoenix Cultuur, Muziekvereniging OBK, Harmonie Frisselstein en Harmonie Concordia Berghem waar hij les en instructie geeft aan leerlingen en slagwerkgroepen