Fantastisch Blauwe Uur!

Al geruime tijd focuste Muziekvereniging OBK zich op 16 en 17 juli 2022:
de data van muziektheater Het Blauwe Uur.
De shows zitten er inmiddels op, met fantastische kritieken!

De dichtheid aan details qua voorbereiding zijn met geen pen te beschrijven.
In de fotoreportage van Toon Vissers daarom aandacht voor de opbouw en een blik achter de coulissen.
Repetities, het smeren van broodjes, de vervaardiging van tekstborden, de wegbereider op zijn Shire-paard. Een stukje van de wandelrepetitie, een kiekje van de voice-over en de technische mannen van licht & geluid en van de zangsolisten na de eerste geslaagde show.
Maar ook foto’s van de uitvoeringen, korte filmcompilaties én de complete reportage.

Zie hieronder meer over deze visuele verslagleggingen!

Op 14 september vond de terugkomavond plaats.

Omroep Meierij maakte een mooi overzicht!   – duur 12 minuten
Met dank aan Hans Hultermans.

Brabants Dagblad op maandag 18 juli 2022 met paginagroot artikel!
StadsKrant Veghel (Kliknieuws) met een gedegen verslag.

Erpse Krant met prachtige foto’s en kritisch artikel.
Dank aan Jeroen Vissers.

Erthepe Lokaal Online Jan Bekkers, Wout Schouten, Wim Kuijten – duur 12 minuten

Terugkomavond: opwarmertje, Wiljan van Lankvelt – duur 40 seconden

Terugkomavond, filmcompilatie, Wiljan van Lankvelt – duur 18 minuten

Terugkomavond, fotoverzameling, Toon Vissers – duur 27 minuten

Complete reportage, gefilmd door Wiljan van Lankvelt – duur 1 uur 55 minuten

2022 werd afgesloten met de eenmalige uitzending van een 80 minuten durende docu Het Blauwe Uur.
Van de hand van de cineasten van ELO (Erthepe Lokaal Online).
Met deze bijdrage op 30 december 2022 toonden Wout Schouten, Jan Bekkers en Wim Kuijten hun enthousiast samengestelde video.

Foto’s: diverse bronnen, Kiek Pijpers, Toon Vissers en Wiljan van Lankvelt: luchtfoto’s.

Zondagochtend 17 juli 2022, De zon kwam op, Het Blauwe Uur was verstreken…