In Memoriam Tijn van Brussel

Ons bereikte het
uiterst droeve nieuws dat Tijn van Brussel op zaterdag 10 juli op 64-jarige
leeftijd is overleden. Alhoewel we wisten dat Tijn zeer ernstig ziek was, waren
we zeer geschokt door dit bericht. Muziekvereniging Oefening Baart Kunst wil
zijn vrouw Wilma, zijn gezin en zijn familie heel veel sterkte wensen.

Tijn was allereerst een familieman: echtgenoot, trotse vader en super trotse
opa. Maar daarnaast was Tijn muzikant in hart en nieren. Op jonge leeftijd werd
hij al lid van Muziekvereniging OBK en maakt sinds 1 januari 1968, hij was toen
pas 11 jaar oud, deel uit van het harmonieorkest waarin hij klarinet en
basklarinet speelde, iets wat hij ook jarenlang bij blaaskapel De Durdauwers
heeft gedaan.

En niet alleen
was hij spelend muzikant, Tijn heeft zich ook vele jaren met veel energie
ingezet voor muziekvereniging OBK. Hij is bestuurslid, secretaris en de laatste
jaren voorzitter van muziekvereniging OBK geweest. Maar ook op andere vlakken
heeft hij zich als vrijwilliger voor onze vereniging ingezet. Zo was hij
oprichter van het verenigingsblad, was hij assistent dirigent van het
harmonieorkest en heeft hij het opleidingsorkest opgericht dat hij ook een
lange periode gedirigeerd heeft. Gedurende de vele jaren dat Tijn van Brussel
zich actief ingezet heeft voor muziekvereniging OBK heeft hij een krachtige
stempel gedrukt op het beleid van de vereniging.

Echter, Tijn is ook buiten muziekvereniging OBK actief als muzikaal vrijwilliger.
Zo is hij op 1 januari 2013 als vrijwilliger begonnen in zorgcentrum Simeonshof
in Erp. Met enthousiasme en een nimmer aflatende energie heeft Tijn zich een
middag in de week ingezet om de bewoners muzikaal te vermaken. Dit deed hij
overigens niet alleen in het zorgcentrum in Erp, maar in diverse zorgcentra in
de oostelijke helft van Noord Brabant.

Voor al zijn vrijwilligerswerk op muzikaal gebied is Tijn van Brussel een
Koninklijke onderscheiding toegekend. Helaas heeft hij de officiële uitreiking
hiervan niet meer mee mogen maken, maar de begeleidende brieven zijn wel aan
hem voorgelezen.

Muziekvereniging OBK zal Tijn missen.

Tekst: Harry Kobus.

rouwkaart-tijn-vanbrussel_1626169280.pdf

Op 15 juli 2021 heeft OBK Tijn muzikaal uitgeleide gedaan. Lees meer….