Funtastic speelde in Simeonshof!

Jeugdslagwerkgroep en opleidingsorkest Funtastic speelden op zondagochtend 15 december 2019 in Simeonshof te Erp.
Onder leiding van respectievelijk Jop Schellekens en Remco Spierings voerden beide ensembles om de beurt een muziekstuk uit. De optredens werden gewaardeerd door de bewoners van Simeonshof maar ook door de grote groep toehoorders van "buiten". Beide dirigenten gaven uitleg bij het programma. Dit optreden was meteen het laatste in 2019. Geëindigd werd met een sfeervol Stille Nacht.
Carla Jansen bedankte namens Simeonshof de beide muziekgroepen en hun dirigenten.

Funtastic was fantastisch

Op zondagochtend 15 december trad Funtastic op in de gasterij van zorgcentrum
Simeonshof. Zowel het opleidingsorkest als de jeugdslagwerkgroep van
muziekvereniging OBK lieten zich voor een bomvolle zaal van hun beste kant
zien. Of beter gezegd: van hun beste kant horen.

Frühschoppen
In
de Duitstalige landen hebben ze een mooi woord voor een concert op
zondagmorgen: Frühschoppen. En dan komen er ook meteen grote pullen bier op
tafel. In Nederland hebben we het over een zondagochtendconcert en staat er
koffie op tafel. Verschil moet er zijn. Maar ondanks het verschil was het volle
bak in de grote zaal van zorgcentrum Simeonshof. Veel muzikanten en nog veel
meer publiek. En dat publiek kreeg een prachtig en zeer afwisselend concert
voorgeschoteld. Dat de optredens gewaardeerd werden door de bewoners van de
Simeonshof bleek wel uit het feit dat bezoekers die bij bewoners langs wilden
komen om een praatje te maken, onverrichter zake weer huiswaarts konden keren
want men wilde blijven luisteren.

Meerdere dirigenten
De jeugdslagwerkgroep stond onder leiding van Jop Schellekens, bij het opleidingsorkest
had Remco Spierings de baton in handen. Baton? Jazeker baton. Want zo wordt het
dirigeerstokje – weten de kijkers van het programma “Maestro” inmiddels – ook
wel genoemd. Maar de twee dirigenten waren niet alleen. Verschillende
luisteraars van het concert waren zelf ook enthousiast aan het mee dirigeren.
Na afloop van het concert werd door de bewoners van Simeonshof als dank een
lied ingezet: het welbekende “houdoe en bedankt olé olé”. En met dit liedje in
het hoofd bleven de bewoners van Simeonshof op hun eten wachten en togen de
bezoekers van buitenaf huiswaarts.

Tekst: Harry Kobus, Erpse Krant
Foto’s: José van de Wijdeven, Harry Kobus.