Jubilarissenconcert 2019

Op zaterdagavond 12 oktober speelden de slagwerkgroep en het harmonieorkest van Muziekvereniging OBK in een bijzonder concert.
De vereniging bood deze uitvoering aan een aantal muzikanten aan, de jubilarissen binnen de club.
De muzikale spits werd afgebeten door de slagwerkgroep onder leiding van Henk Schellekens. Het ensemble speelde een goed uitgebalanceerd programma met een latinachtig slotnummer.
Daarna was het de beurt aan het harmonieorkest onder leiding van Sef Pijpers. Het orkest speelde onder meer La Leyenda del Beso. Een werk dat men ook in november tijdens het concertconcours in Enschede wil spelen.

Achtereenvolgens werden Henry van der Voort (25 jaar lid) , Léonne van den Crommenacker, Angela van den Crommenacker, en Sonja Meulepas (alle drie 40 jaar lid) en Will Barten (50 jaar lid) door voorzitter Tijn van Brussel toegesproken. Namens de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen mocht hij hen allen het bijbehorende bondsinsigne overhandigen.
Marius Vissers had een verrassing voor alle jubilarissen: een sculptuur in hout waarop hun instrument was afgebeeld. Voor bas-collega Will was die zowat op ware grootte…
Het harmonieorkest sloot het concert af met De Vierdaagse Mars, een geschenk van Vierdaagseloper Will Barten, ondersteund door filmbeelden van Will zelf.

Na afloop konden de concertbezoekers de jubilarissen persoonlijk feliciteren in het sportcafé, waarvan goed gebruik werd gemaakt.
Blaaskapel De Durdauwers speelde er leuk deuntjes.

Foto’s Arno Manders, Paul van Antwerpen

ELO maakte een beeldverslag.